Vacature Penningmeester

Heb je zin in een vrijwillige bestuursfunctie? Dan zoeken wij jou!

Vacature Penningmeester (vrijwillig)

Het IVC is op zoek naar een betrokken enthousiaste penningmeester. Als lid van het dagelijkse bestuur heb je een bewakende rol in de financiële zaken binnen de Stichting.

Wat ga je doen? Als penningmeester van het IVC voer je de volgende werkzaamheden uit:

 • Je maakt onderdeel uit van het bestuur;
 • Je bent verantwoordelijk voor het op juiste, volledige en tijdige wijze opstellen en monitorenvan de begroting en jaarrekening van het IVC. Uiteraard in nauw overleg met de overigebestuursleden en de directeur;
 • Je vertaalt het meerjarenbeleid en activiteiten in geld en in informatie over(on)mogelijkheden.

Wie ben jij?

 • Je hebt ervaring / affiniteit met bestuurswerk;
 • Je bent financieel deskundig;
 • Je bent maatschappelijk betrokken en ondernemend, met durf en daadkracht, die de missievan het IVC in zijn/haar hart sluiten;
 • Je vindt het inspirerend om op beleids- en visieniveau bezig te zijn en langs die weg het IVC verder te brengen in Den Helder;
 • Je bent een teamspelers en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig en/of bekend in de gemeente Den Helder;
 • Je bent van onbesproken gedrag en bent bereid om (op onze kosten) een Verklaring OmtrentGedrag aan te vragen;
 • Je bent gemiddeld 4 tot 6 uur per maand beschikbaar.

Wij bieden jou

 Als penningmeester biedt het IVC jou een kans om je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving. Je komt terecht in een zinvolle omgeving met ruimte voor initiatief. Je kunt kennis en ervaring opdoen als bestuurslid.

Het bestuurslidmaatschap van het IVC is een onbezoldigde functie. Het Internationaal Vrouwen Centrum zet zich al vanaf 1985 in voor de integratie, participatie en emancipatie van vrouwen in Den Helder. Internationaal betekent dat alle vrouwen welkom zijn; zowel allochtoon als autochtoon, als deelnemer en/of vrijwilliger. Het IVC is een open centrum. Iedere vrouw kan binnenlopen voor kennismaking en het leggen van contacten. Bovendien kan er doorverwezen worden naar andere organisaties waarmee het IVC samenwerkt. Het IVC heeft diverse cursussen, activiteiten, trainingen en projecten. Zij dienen om de vrouwen te laten groeien op hun eigen wijze. Het IVC werkt met haar eigen Participatie Ladder Model. Door het volgen van de cursussen en trainingen is het mogelijk op te klimmen met als einddoel uitstromen naar verdere scholing, stage, vrijwilligerswerk en betaald werk.

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de activiteiten van de stichting, de financiën, het beleid en goed werkgeverschap. Het bestuur heeft een belangrijke rol in visievorming en de totstandkoming van het meerjarenbeleid als afgeleide van de sociaal maatschappelijke ontwikkelingen binnen de gemeente Den Helder.

Heb je belangstelling? Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vrijwilligersvacature? E-mail ons jouw CV en jouw motivatie via i.vrouwen@kpnmail.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure.

De gesprekken staan gepland op woensdagavond 14 april 2021.

Heb je nog vragen ook dan kun je contact met ons opnemen via e-mail: i.vrouwen@kpnmail.nl
Sluitingsdatum: 1 april 2021

Internationaal Vrouwen Centrum
IJsselmeerstraat 154
1784 MA Den Helder
Telefoon: 0223 – 634216

Onze openingstijden: 
Maandag t/m vrijdag:
09.00 – 16.00 uur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Volg ons op onze socials: