Onze activiteiten

Het IVC heeft diverse cursussen, activiteiten, trainingen en projecten. Zij dienen om de vrouwen te laten groeien op hun eigen wijze; gepersonaliseerd leren. Iedereen krijgt persoonlijk advies.

Na de eerste kennismaking bij de balie kan iedere vrouw meedoen! De activiteiten zijn gericht op het IPM, het IVC Participatieladder Model. Met behulp van dit model helpen wij vrouwen zichzelf te empoweren. Stijgen op de ladder, dus persoonlijke groei, staat hierbij centraal.

Al onze activiteiten:

De opstapcursus

Wanneer je start met een cursus of activiteit op het Internationaal Vrouwen Centrum, krijg je de Opstapcursus gratis aangeboden. Je leert in deze cursus meer over jouw mogelijkheden en kansen op en buiten het IVC. Je maakt kennis met de andere ‘starters’ en de andere trainingen op het IVC. Je wordt uitgedaagd na te denken over je persoonlijke ontwikkelingswensen en wie en wat je daarbij zou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Wij denken graag mee over je vervolgstappen!

Sollicitatietraining

Wil jij aan het werk, maar heb je moeite met solliciteren? Weet je niet goed hoe je een sollicitatiebrief met C.V. opzet of een sollicitatiegesprek moet voorbereiden of voeren? Solliciteren kun je leren! In onze sollicitatietraining komt aan bod hoe je een Curriculum Vitae maakt, waar je werk vindt, hoe je een sollicitatiebrief schrijft en hoe je een sollicitatiegesprek voert. Tijdens de training oefen je meerdere keren een sollicitatiegesprek onder begeleiding.

EVC training: Bewustwordings competentietraining

Ben jij toe aan een (nieuwe) baan of opleiding? Maar weet je niet goed wat je moet kiezen en hoe je het gaat aanpakken? Leer je bewust te worden van je eigen kunnen en kwaliteiten, deze te benoemen en uiteindelijk weer te geven in een portfolio. Met het document dat je onder deskundige begeleiding opstelt kun je terecht bij je toekomstige opleidingscentrum of werkgever. Deelnemers krijgen na afronding van de training een landelijk erkend certificaat van deelname.

pexels-andrea-piacquadio-3830752

Pré EVC training: Sta in je Kracht! Spreek je Uit!

Wil jij meer in je kracht staan en beter adequaat en ad rem reageren in de Nederlandse taal? Nee kunnen zeggen, assertiever worden, meer voor jezelf opkomen? Wil je weten hoe je je droom kunt verwezenlijken en hoe je je netwerk daarvoor kunt inzetten? Kom dan naar onze pré EVC training "Sta in je Kracht. Spreek je Uit!" Spreek je Uit! is een interactieve taal en presentatie training waarbij de deelnemer zich bewust wordt van zichzelf, de mensen om zich heen, het eigen kunnen en de eigen wensen. De deelnemer leert spelenderwijs ageren op levensechte situaties, zonder de eigen identiteit en achtergrond los te hoeven laten. De deelnemer leert eigen doelen te stellen en te bepalen.

Netwerkpresentatie Klaar Voor de Start!

Heb je alle trainingen op het IVC afgerond, maar lukt het je (nog) niet om aan het werk te gaan? Ben je al aan het werk, maar heb je problemen met de taal of de gewoontes op de (Nederlandse) werkvloer? Dan is de training Klaar voor de start écht iets voor jou! De training coacht je door middel van empowerment, bewustwording en zelfontwikkeling naar een sterkere persoonlijkheid. We brengen je in contact met geïnteresseerde en gemotiveerde bedrijven, die je een stage of leerwerkplek kunnen bieden en wellicht zelfs een baan! Je oefent debatteren en communiceren, doet kennis op over sociale media vaardigheden en leert probleemoplossend te werken. Aan het eind van deze training weet jij hoe jij jezelf staande kunt houden op de werkvloer!

opstapbijeenkomst IVC

Interculturele ontmoetings- bijeenkomst

Ben jij geïnteresseerd in andere culturen? Wil je je taal verbeteren en vriendschappen sluiten? Wil je graag meer weten wat er speelt in jouw wijk, buurt, stad of land? Wil je meer weten over gezondheidszorg, scholing, politiek, natuur, cultuur of andere interessante onderwerpen? Kom dan naar onze Interculturele Ontmoetingsbijeenkomst. Tijdens de inloop staat ontmoeting voorop. Vrouwen uit allerlei landen en culturen wisselen informatie uit en knopen vriendschappen aan. Je krijgt thema’s aangeboden met informatie uit de omgeving en bezoekt samen andere locaties. Zo word je gestimuleerd deel te nemen aan activiteiten buiten het IVC.

Klaar voor de start

Computercursus

Leer meer over werken op de computer! In de basiscursus krijg je kennis over de computer en je leert hoe de programma’s werken. In de cursus leer je hoe je een brief kunt schrijven, kunt mailen, een motivatiebrief kunt schrijven en hoe het internet en diverse sociale media werken.

pexels-photo-1753137

Fietscursus

Wil jij leren fietsen? Voel je je onzeker op de fiets en wil je daarin ondersteuning? Wil je meer leren over de verkeersregels? Kom dan naar onze Fietscursus. Fietsen maakt vrouwen onafhankelijker van anderen en is goedkoper dan het openbaar vervoer. En fietsen is goed voor je gezondheid! De fietscursussen starten in mei en september.

IVC Den Helder

Conversatielessen Nederlands

Wil jij Nederlands leren spreken of je Nederlandse taal verbeteren? Vind je brieven schrijven moeilijk? Heb je hulp nodig bij inburgering? Kom dan op les bij het IVC! Je werkt met het beste materiaal in kleine groepen. Je kunt je opgeven aan de balie.

christin-hume-Hcfwew744z4-unsplash

Oefenen met taal

Wil jij onder begeleiding via de computer jouw basisvaardigheden verbeteren? Oefenen.nl is het online platform voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil ontwikkelen op het gebied van taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Wij leren je hoe je deze website kunt gebruiken en begeleiden je tijdens deze training met het oefenen met de Nederlandse taal.

Ontmoetingsbijeenkomst migrantenvrouwen 50+

Ben jij een migrantenvrouw of ben je geïnteresseerd in andere culturen? Wil je nieuwe werelden ontdekken, nieuwe vriendschappen sluiten en interessante thema’s bespreken? Informatie krijgen over diverse activiteiten en diensten voor ouderen in jouw omgeving? Door deel te nemen aan onze bijeenkomsten word je gestimuleerd te participeren in de samenleving. De sociale contacten in de groep zijn een belangrijk wapen tegen vereenzaming.

Inschrijven?

Inschrijven voor de activiteiten kan aan de balie van het Internationaal Vrouwen Centrum:

Internationaal Vrouwen Centrum
IJsselmeerstraat 154
1784 MA Den Helder

Klik hier voor onze actuele openingstijden.

Zij gingen jou voor:

Internationaal Vrouwen Centrum
IJsselmeerstraat 154
1784 MA Den Helder
Telefoon: 0223 – 634216

Onze openingstijden: 
Maandag t/m vrijdag:
09.00 – 16.00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Volg ons op onze socials: